Treska s cibulkovou krustou

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    431 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1804 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    6,4 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    39,6 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    27,1 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filety omyjeme a osušíme. Jemně je osolíme, pokapeme citronovou šťávou a uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Mezitím očistíme cibulky. Polovinu cibulek nasekáme najemno, druhou nahrubo. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a cibulku na něm orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán a petrželku. Směs osolíme, opepříme a odstavíme.
  3. Odleželé filety z tresky opepříme a obalíme v hladké mouce. Na zbylém másle je po obou stranách opečeme dozlatova.
  4. Na opečené filety navršíme cibulkovou směs a vložíme je do trouby pod gril. Krátce je zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.