Ingredience
Postup
- Do menší mísy nasypeme kávu, 40 g cukru a přilijeme 200 ml horké vody. Kávu necháme cca 10 minut zchladnout. Mezitím odkrojíme z každého piškotu zhruba 2,5 centimetrový kousek. Pak je postupně namočíme do kávy a vyskládáme řeznými stranami dolů po obvodu dortové formy (o průměru 20 cm) vyložené pečicím papírem. Zbylé části piškotů také namočíme do kávy a rozložíme na dno formy.
- Želatinu zalijeme 2 lžícemi horké vody, promícháme a necháme krátce zchladnout. Lučinu ušleháme se zbylým cukrem a vanilkovým aroma. Do krému vmícháme želatinu (1 lžíci krému dáme stranou) a poté zlehka zamícháme vyšlehanou smetanu. Formu s piškoty naplníme krémem. Povrch uhladíme.
- Čokoládu rozehřejeme společně s odloženou lžící krému a náplň ozdobně přestříkáme. Tiramisu necháme ztuhnout cca 6 hodin v chladničce.