Tiramisu bez vajec

Nevíte, čím pohostit návštěvu? Tento tradiční italský dezert má šarm a hosté si rozhodně stěžovat nebudou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    612 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2559 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    56,3 g

    64 %

    56 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    12,9 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    22,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do menší mísy nasypeme kávu, 40 g cukru a přilijeme 200 ml horké vody. Kávu necháme cca 10 minut zchladnout. Mezitím odkrojíme z každého piškotu zhruba 2,5 centimetrový kousek. Pak je postupně namočíme do kávy a vyskládáme řeznými stranami dolů po obvodu dortové formy (o průměru 20 cm) vyložené pečicím papírem. Zbylé části piškotů také namočíme do kávy a rozložíme na dno formy.
  2. Želatinu zalijeme 2 lžícemi horké vody, promícháme a necháme krátce zchladnout. Lučinu ušleháme se zbylým cukrem a vanilkovým aroma. Do krému vmícháme želatinu (1 lžíci krému dáme stranou) a poté zlehka zamícháme vyšlehanou smetanu. Formu s piškoty naplníme krémem. Povrch uhladíme.
  3. Čokoládu rozehřejeme společně s odloženou lžící krému a náplň ozdobně přestříkáme. Tiramisu necháme ztuhnout cca 6 hodin v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.