Thajská kuřecí polévka

Jednoduchá thajská polévka, kterou si musíte vyzkoušet uvařit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    378 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1581 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    16,6 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    31,9 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek nadrobno. Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky a pak je překrojíme ještě na poloviny.
  2. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opékáme asi 5 minut. Přidáme cibuli a společně opékáme ještě 4 minuty.
  3. Poté vmícháme česnek, žampiony, očištěný a na kousky nakrájený zázvor a chilli papričky. Zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 25 minut. Nakonec přilijeme kokosové mléko a dochutíme citronovou šťávou, solí a koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.