Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    665 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2783 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    90,9 g

    103 %

    91 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    23,7 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nakrájenou řepu položíme na alobal, zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem a zabalíme. Česnek a cibuli zakápneme olejem, osolíme, opepříme a také zavineme do alobalu.
  2. Balíčky rozložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 40 minut doměkka. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente, scedíme a hrnek vody z vaření uchováme stranou.
  3. Upečenou řepu oloupeme a spolu s cibulí a česnekem vložíme do mixéru. Přidáme 1,5 lžíce olivového oleje, 120 g sýra, sůl a vodu z vaření těstovin a rozmixujeme dohladka.
  4. Omáčku prohřejeme a promícháme ji s hotovými těstovinami. Před podáváním ozdobíme zbývajícím sýrem, pistáciemi, koprem a citronovou kůrou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.