Teplý těstovinový salát s fazolkami a tuňákem
Jednoduchý jako facka a dokonalý třeba k obědu, když máte chuť na rybku.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
531 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2221 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
74,9 g
85 %
75 %
-
Vláknina
9,3 g
31 %
31 %
-
Bílkoviny
24,6 g
39 %
36 %
-
Tuky
14,4 g
22 %
21 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Fazolky očistíme. Dlouhé lusky překrojíme napůl. Pak je spaříme ve vroucí vodě. Scedíme je a prudce zchladíme studenou vodou.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a společně s fazolkami orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme těstoviny a přepůlená cherry rajčátka s kukuřicí. Směs dochutíme solí a pepřem.
- Z tuňáka slijeme nálev. Směs z pánve rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme rybím masem, posypeme sekanou petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.