Ingredience
Postup
- Špenát spaříme ve vroucí vodě, scedíme a nakrájíme. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět polovinu nakrájené cibule a česneku. Přidáme špenát, zalijeme ho rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce srazí.
- Maso opláchneme, osušíme a opatrně prokrojíme na co největší plát. Naklepeme ho, osolíme a opepříme. Pak na něj rozprostřeme vychladlý špenát. Stočíme ho do rolády a převážeme potravinářským provázkem.
- Roládu vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přidáme k ní zbylou cibuli a česnek.
- Roládu pečeme při 200 °C asi 15 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a roládu pečeme asi 60 minut doměkka. Během pečení ji podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.
- Hotovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s podušenou zeleninou (např. hrášek a kukuřice) a knedlíky.