Svěží melounový dort
Vyzkoušejte netradiční dort z melounu.
Postup
- Z melounu odkrojíme horní a spodní kulatou část. Střed melounu postavíme na pracovní plochu a pomocí dortové formy bez dna vykrojíme melounovou dužinu (o průměru cca 20 cm). Pak rozřízneme slupku a odstraníme ji. Místo formy můžeme na vykrojení použít nůž, kterým opatrně okrájíme slupku melounu.
- Melounový korpus uložíme do chladničky. Z odřezků vykrájíme pomocí tvořítka kuličky stejně jako z melounu oranžového a žlutého. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme na horké vodní lázni do husté pěny (měly by projít 65 °C). Necháme ji vychladnout.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Pak přidáme zbylý cukr, mascarpone a zlehka promícháme. Nakonec vmícháme žloutkovou pěnu. Krémem potřeme celý povrch melounového korpusu. Spodní okraj obalíme v nasekaných opražených oříšcích. Nakonec dort dozdobíme melounovými kuličkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
197 KCal
9 %
8 %
-
Energie
825 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
14,6 g
17 %
15 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
2,9 g
5 %
4 %
-
Tuky
14,4 g
22 %
21 %
-
nasycené
7,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA