Svěží melounový dort

nehodnoceno

Vyzkoušejte netradiční dort z melounu.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Z melounu odkrojíme horní a spodní kulatou část. Střed melounu postavíme na pracovní plochu a pomocí dortové formy bez dna vykrojíme melounovou dužinu (o průměru cca 20 cm). Pak rozřízneme slupku a odstraníme ji. Místo formy můžeme na vykrojení použít nůž, kterým opatrně okrájíme slupku melounu.
  2. Melounový korpus uložíme do chladničky. Z odřezků vykrájíme pomocí tvořítka kuličky stejně jako z melounu oranžového a žlutého. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme na horké vodní lázni do husté pěny (měly by projít 65 °C). Necháme ji vychladnout.
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Pak přidáme zbylý cukr, mascarpone a zlehka promícháme. Nakonec vmícháme žloutkovou pěnu. Krémem potřeme celý povrch melounového korpusu. Spodní okraj obalíme v nasekaných opražených oříšcích. Nakonec dort dozdobíme melounovými kuličkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    197 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    825 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    14,6 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    14,4 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.