Ingredience
Postup
- Z melounu odkrojíme horní a spodní kulatou část. Střed melounu postavíme na pracovní plochu a pomocí dortové formy bez dna vykrojíme melounovou dužinu (o průměru cca 20 cm). Pak rozřízneme slupku a odstraníme ji. Místo formy můžeme na vykrojení použít nůž, kterým opatrně okrájíme slupku melounu.
- Melounový korpus uložíme do chladničky. Z odřezků vykrájíme pomocí tvořítka kuličky stejně jako z melounu oranžového a žlutého. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme na horké vodní lázni do husté pěny (měly by projít 65 °C). Necháme ji vychladnout.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Pak přidáme zbylý cukr, mascarpone a zlehka promícháme. Nakonec vmícháme žloutkovou pěnu. Krémem potřeme celý povrch melounového korpusu. Spodní okraj obalíme v nasekaných opražených oříšcích. Nakonec dort dozdobíme melounovými kuličkami.