Švestkové řezy s tvarohem

nehodnoceno

Ke kávě si dejte švestkové řezy s tvarohem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Na korpus:

Na švestkovou náplň:

Na tvarohovou náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    319 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1333 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    31,9 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,1 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku (20x30 cm), vymazaného tukem a vysypaného moukou. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a vyklopíme. Po vychladnutí prokrojíme vodorovně na 2 díly.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Po vychladnutí krém vyšleháme a zašleháme do něj změklé máslo se švestkami. Krém rozetřeme na spodní díl korpusu a na povrch přiložíme horní díl korpusu.
  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, poté zašleháme tvaroh. Krém rozetřeme na povrch korpusu a rozložíme na něj vypeckované švestky. Řezy uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky a poté nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.