Ingredience
Postup
- Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh, olej, 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odležet 60 minut při pokojové teplotě.
- Mléko s krupicovým cukrem přivedeme k varu a přidáme najemno nastrouhané ořechy. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme med, nastrouhané piškoty a rum.
- Odleželé těsto propracujeme, rozdělíme na 8 kousků a z každého kousku vypracujeme bochánek, který rozválíme na kulatý plát o průměru 22 cm. Každý rozkrájíme křížem na 6 dílků, k vnější straně dáme asi 2 lžičky náplně a stočíme. Rohlíčky rozložíme na plechy s pečicím papírem a necháme je asi 15 minut odpočinout.
- Povrch rohlíčků potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a před podáváním pocukrujeme.