Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

1 hodnocení

První výhodou těchto rohlíčků je příprava bez kynutí, druhou pak skvělá chuť. Oslavte svátek sv. Martina důstojně a sladce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 65 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

48 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    124 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    521 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh, olej, 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odležet 60 minut při pokojové teplotě.
  2. Mléko s krupicovým cukrem přivedeme k varu a přidáme najemno nastrouhané ořechy. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme med, nastrouhané piškoty a rum.
  3. Odleželé těsto propracujeme, rozdělíme na 8 kousků a z každého kousku vypracujeme bochánek, který rozválíme na kulatý plát o průměru 22 cm. Každý rozkrájíme křížem na 6 dílků, k vnější straně dáme asi 2 lžičky náplně a stočíme. Rohlíčky rozložíme na plechy s pečicím papírem a necháme je asi 15 minut odpočinout.
  4. Povrch rohlíčků potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.