Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

1 hodnocení

První výhodou těchto rohlíčků je příprava bez kynutí, druhou pak skvělá chuť. Oslavte svátek sv. Martina důstojně a sladce.

Obtížnost

Střední

Vaření 65 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

48 PORCE +

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh, olej, 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odležet 60 minut při pokojové teplotě.
  2. Mléko s krupicovým cukrem přivedeme k varu a přidáme najemno nastrouhané ořechy. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme med, nastrouhané piškoty a rum.
  3. Odleželé těsto propracujeme, rozdělíme na 8 kousků a z každého kousku vypracujeme bochánek, který rozválíme na kulatý plát o průměru 22 cm. Každý rozkrájíme křížem na 6 dílků, k vnější straně dáme asi 2 lžičky náplně a stočíme. Rohlíčky rozložíme na plechy s pečicím papírem a necháme je asi 15 minut odpočinout.
  4. Povrch rohlíčků potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a před podáváním pocukrujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    124 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    521 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.