Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
První výhodou těchto rohlíčků je příprava bez kynutí, druhou pak skvělá chuť. Oslavte svátek sv. Martina důstojně a sladce.
Vaření 65 min
bez odležení a chladnutí
Postup
- Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh, olej, 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odležet 60 minut při pokojové teplotě.
- Mléko s krupicovým cukrem přivedeme k varu a přidáme najemno nastrouhané ořechy. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme med, nastrouhané piškoty a rum.
- Odleželé těsto propracujeme, rozdělíme na 8 kousků a z každého kousku vypracujeme bochánek, který rozválíme na kulatý plát o průměru 22 cm. Každý rozkrájíme křížem na 6 dílků, k vnější straně dáme asi 2 lžičky náplně a stočíme. Rohlíčky rozložíme na plechy s pečicím papírem a necháme je asi 15 minut odpočinout.
- Povrch rohlíčků potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a před podáváním pocukrujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
124 KCal
6 %
5 %
-
Energie
521 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
12,3 g
14 %
12 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
3,8 g
6 %
6 %
-
Tuky
6,3 g
10 %
9 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.