Šunková pomazánka s jablky

Šunková pěna je socialistická klasika, takto vylepšená se slaninou a jablky ovšem snese srovnání i s mnohem modernějšími pomazánkami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1090 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    3,7 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    18,7 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    19,7 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky, opražíme ji na suché pánvi dokřupava a necháme okapat na papírovém ubrousku. Šunku nameleme na masovém strojku, sýr nastrouháme najemno. Jablko očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Všechny suroviny vložíme do misky, přidáme lžíci křenu, majonézu a jogurt. Podle chuti osolíme. Smícháme a podáváme ve vydlabaném pečivu, posypaném opraženou slaninou, nebo na jednohubkách.
Autor:

Podobné recepty

Slaný závin z tvarohového těsta

Upečte pro změnu slanou variantu štrúdlu.

Pikantní plněné hrušky s citronádou

Sladký předkrm, který musíte vyzkoušet.

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.