Šunková pomazánka s jablky

Šunková pěna je socialistická klasika, takto vylepšená se slaninou a jablky ovšem snese srovnání i s mnohem modernějšími pomazánkami.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky, opražíme ji na suché pánvi dokřupava a necháme okapat na papírovém ubrousku. Šunku nameleme na masovém strojku, sýr nastrouháme najemno. Jablko očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Všechny suroviny vložíme do misky, přidáme lžíci křenu, majonézu a jogurt. Podle chuti osolíme. Smícháme a podáváme ve vydlabaném pečivu, posypaném opraženou slaninou, nebo na jednohubkách.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1090 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    3,7 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    18,7 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    19,7 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.

Pečené fazole s kabanosem

Užijte si nevšední zážitek z této mexické směsi.