Šunková pěna se sýrovým pečivem

Čekáte návštěvu? Připravte jí něco k zakousnutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Pečivo:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1030 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4309 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    49,6 g

    56 %

    50 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    38,4 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    75,0 g

    115 %

    107 %

  • nasycené

    45,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šunku nakrájíme na menší kousky a potom rozmixujeme nebo usekáme najemno. Šunkovou hmotu promícháme s lučinou a podle potřeby rozředíme smetanou. Směs dochutíme solí a bílým pepřem a vyšleháme na hladkou pěnu. Vložíme ji do chladničky a mezitím si připravíme sýrové pečivo.
  2. Hladkou mouku prosijeme s práškem do pečiva do mísy. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a prohněteme, až vznikne "drobenka". Přimícháme vejce, najemno nastrouhaný sýr a trochu mléka. Důkladně prohněteme na tužší hladké těsto, ze kterého můžeme tvarovat různé druhy pečiva od preclíků až po tyčinky.
  3. Pečivo položíme na lehce vymazaný plech a můžeme ho ještě posypat sýrem.
  4. Upečeme v troubě při 180°C dozlatova. Šunkovou pěnu podáváme s čerstvou zeleninou a sýrovým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Šunková pěna

Skvělá svačina do práce i do školy.

Špízy s olivami a sýrem

Originální jednohubky, vhodné na každou party.

Tvarohová pomazánka s olivami

Nemáte čas na vaření večeře? Vyzkoušejte tuto skvělou pomazánku.

Veselé chlebíčky

Nezapomeňte na silvestrovskou oslavu připravit chlebíčky.

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.