Studená rebarborová polévka s jahodami

1 hodnocení

Tato ovocná polévka je ideální pro horké dny, kdy vás dokonale osvěží a dobře naladí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    92 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    383 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rebarboru očistíme, oloupeme, vložíme do vařícího zeleninového vývaru spolu s cukrem a špetkou soli. Poté necháme vychladnout.
  2. Do studené polévky přidáme očištěné a pokrájené jahody, dle chuti tabasco, pepř a nasekanou mátu.
  3. Ponorným mixerem polévku rozmixujeme a podáváme ji studenou. Můžeme ozdobit třeba lžící zakysané smetany a čerstvou bylinkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.