Studená rebarborová polévka s jahodami

1 hodnocení

Tato ovocná polévka je ideální pro horké dny, kdy vás dokonale osvěží a dobře naladí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rebarboru očistíme, oloupeme, vložíme do vařícího zeleninového vývaru spolu s cukrem a špetkou soli. Poté necháme vychladnout.
  2. Do studené polévky přidáme očištěné a pokrájené jahody, dle chuti tabasco, pepř a nasekanou mátu.
  3. Ponorným mixerem polévku rozmixujeme a podáváme ji studenou. Můžeme ozdobit třeba lžící zakysané smetany a čerstvou bylinkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    92 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    383 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.