Studená rebarborová polévka s jahodami
Tato ovocná polévka je ideální pro horké dny, kdy vás dokonale osvěží a dobře naladí.
Postup
- Rebarboru očistíme, oloupeme, vložíme do vařícího zeleninového vývaru spolu s cukrem a špetkou soli. Poté necháme vychladnout.
- Do studené polévky přidáme očištěné a pokrájené jahody, dle chuti tabasco, pepř a nasekanou mátu.
- Ponorným mixerem polévku rozmixujeme a podáváme ji studenou. Můžeme ozdobit třeba lžící zakysané smetany a čerstvou bylinkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
92 KCal
4 %
4 %
-
Energie
383 KJ
4 %
4 %
-
Sacharidy
15,7 g
18 %
16 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
2,1 g
3 %
3 %
-
Tuky
1,4 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA