Studená polévka z řepy a jablek

Když je horko, přijde k chuti vychlazená polévka, která je nejen výtečná, ale také báječně vypadá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    263 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1102 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    17,5 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu slijeme a necháme okapat. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky. Řepu s jablky vložíme do mixéru, zalijeme jablečným moštem, olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Podle potřeby naředíme jablečným moštem a dáme chladit.
  2. Piniové oříšky opečeme na suché pánvi dozlatova.
  3. Do zakysané smetany rozdrobíme dvě třetiny kozího sýra, přidáme trochu citronové kůry a dohladka vyšleháme.
  4. Polévku nalijeme do talířů nebo misek, přidáme smetanovo-sýrový dip, lehce promícháme a dozdobíme zbylým sýrem, oříšky a řeřichou. Můžeme podávat s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.

Zeleninová polévka s fazolemi

I polévka vás může zasytit.