Studená polévka z řepy a jablek
Když je horko, přijde k chuti vychlazená polévka, která je nejen výtečná, ale také báječně vypadá.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
263 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1102 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
17,4 g
20 %
17 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
7,3 g
12 %
11 %
-
Tuky
17,5 g
27 %
25 %
-
nasycené
6,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Řepu slijeme a necháme okapat. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky. Řepu s jablky vložíme do mixéru, zalijeme jablečným moštem, olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Podle potřeby naředíme jablečným moštem a dáme chladit.
- Piniové oříšky opečeme na suché pánvi dozlatova.
- Do zakysané smetany rozdrobíme dvě třetiny kozího sýra, přidáme trochu citronové kůry a dohladka vyšleháme.
- Polévku nalijeme do talířů nebo misek, přidáme smetanovo-sýrový dip, lehce promícháme a dozdobíme zbylým sýrem, oříšky a řeřichou. Můžeme podávat s pečivem.