Špenátová quesadilla se žampiony

Rychlá quesadilla, která je ozvláštněna špenátem a žampiony.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    921 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3853 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    60,7 g

    69 %

    61 %

  • Vláknina

    9,6 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    34,7 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    60,4 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    25,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, po 2 minutách přidáme nakrájené žampiony, restujeme 5 minut, osolíme, opepříme a vmícháme špenát.
  2. Tortilly potřeme olejem, namazanou stranou je rozložíme na plech s pečicím papírem, potřeme špenátovou směsí, zasypeme nastrouhaným sýrem a přiložíme druhou tortillu.
  3. Takto připravené tortilly pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 5 minut, poté je otočíme a znovu pečeme dalších 5 minut.
  4. Petrželku nasekáme najemno a v misce smícháme se smetanou. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, olivovým olejem a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.