Špekové knedlíky

1 hodnocení

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    387 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1620 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    47,0 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    13,9 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Housky nakrájíme na kostičky a navlhčíme je mlékem s rozšlehaným vejcem.
  2. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou slaninou lehce osmažíme. Poté přidáme k nakrájené housce společně s nasekanou petrželkou a nakonec osolíme a opepříme. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme moukou.
  3. Poté z těsta navlhčenýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme za občasného míchání ve vroucí vodě asi 12 minut.
  4. Uvařené knedlíky necháme okapat v sítku. Hotové knedlíky posypeme osmaženou zbylou cibulkou a můžeme podávat například s kysaným zelím a uzeným masem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.