Španělské grilované kuře

Není žádné tajemství, že španělská a severoafrická kuchyně jsou dvě spojené nádoby. Právě tento pokrm spojuje z obou jen to nejlepší.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    496 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2075 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    55,3 g

    63 %

    55 %

  • Vláknina

    22,8 g

    76 %

    76 %

  • Bílkoviny

    46,8 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriku, harissu, nadrobno nakrájený česnek a vymačkanou citronovou šťávu smícháme ve velké misce. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, přidáme do marinády a promícháme.
  2. Do další mísy vložíme zelené fazolky, okapané bílé fazole, na plátky nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčátka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Kuře pak opečeme na rozehřátém oleji asi 2 minuty z každé strany dokřupava. Potom vmícháme připravenou zeleninu. Společně restujeme dalších 10 minut doměkka. Ke konci opékání přidáme také vypeckované zelené olivy.
  4. Opečenou zeleninu i maso podáváme společně.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.