Španělské grilované kuře
Není žádné tajemství, že španělská a severoafrická kuchyně jsou dvě spojené nádoby. Právě tento pokrm spojuje z obou jen to nejlepší.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
496 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2075 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
55,3 g
63 %
55 %
-
Vláknina
22,8 g
76 %
76 %
-
Bílkoviny
46,8 g
74 %
69 %
-
Tuky
4,7 g
7 %
7 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Papriku, harissu, nadrobno nakrájený česnek a vymačkanou citronovou šťávu smícháme ve velké misce. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, přidáme do marinády a promícháme.
- Do další mísy vložíme zelené fazolky, okapané bílé fazole, na plátky nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčátka. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Kuře pak opečeme na rozehřátém oleji asi 2 minuty z každé strany dokřupava. Potom vmícháme připravenou zeleninu. Společně restujeme dalších 10 minut doměkka. Ke konci opékání přidáme také vypeckované zelené olivy.
- Opečenou zeleninu i maso podáváme společně.