Španělské chorizo tapas

Jednohubky jsou ta největší jistota, když chystáte oslavu nebo posezení s přáteli.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    140 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    587 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,5 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Manchego sýr nakrájíme na stejně velké kostky, asi 1,5 centimetrů, a salám nakrájíme na stejně velké kousky jako sýr.
  2. Zelené olivy bez pecek scedíme a jednotlivě je napíchneme na napichovátka. Pak připíchneme kousky choriza a sýru.
  3. V misce smícháme med se šťávou z jedné limetky. Přimícháme olivový olej, osolíme a opepříme. Plátky mandlí nasekáme.
  4. Madle a chilli vločky nakonec vmícháme do dresinku. Medovou směsí pak jednotlivé tapas pokapeme a podáváme například s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Slaný závin z tvarohového těsta

Upečte pro změnu slanou variantu štrúdlu.

Pikantní plněné hrušky s citronádou

Sladký předkrm, který musíte vyzkoušet.

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.