Španělské chorizo tapas
Jednohubky jsou ta největší jistota, když chystáte oslavu nebo posezení s přáteli.
Postup
- Manchego sýr nakrájíme na stejně velké kostky, asi 1,5 centimetrů, a salám nakrájíme na stejně velké kousky jako sýr.
- Zelené olivy bez pecek scedíme a jednotlivě je napíchneme na napichovátka. Pak připíchneme kousky choriza a sýru.
- V misce smícháme med se šťávou z jedné limetky. Přimícháme olivový olej, osolíme a opepříme. Plátky mandlí nasekáme.
- Madle a chilli vločky nakonec vmícháme do dresinku. Medovou směsí pak jednotlivé tapas pokapeme a podáváme například s čerstvým pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
140 KCal
6 %
6 %
-
Energie
587 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
2,5 g
3 %
2 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
7,0 g
11 %
10 %
-
Tuky
11,3 g
17 %
16 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA