Španělské chorizo tapas

Jednohubky jsou ta největší jistota, když chystáte oslavu nebo posezení s přáteli.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

20 PORCE +

Postup

  1. Manchego sýr nakrájíme na stejně velké kostky, asi 1,5 centimetrů, a salám nakrájíme na stejně velké kousky jako sýr.
  2. Zelené olivy bez pecek scedíme a jednotlivě je napíchneme na napichovátka. Pak připíchneme kousky choriza a sýru.
  3. V misce smícháme med se šťávou z jedné limetky. Přimícháme olivový olej, osolíme a opepříme. Plátky mandlí nasekáme.
  4. Madle a chilli vločky nakonec vmícháme do dresinku. Medovou směsí pak jednotlivé tapas pokapeme a podáváme například s čerstvým pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    140 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    587 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,5 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.

Pečené fazole s kabanosem

Užijte si nevšední zážitek z této mexické směsi.