Šoulet po slovensku

Věděli jste, že šoulet je židovské jídlo?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    791 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3309 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    52,9 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    12,9 g

    43 %

    43 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    45,0 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Skopové maso uvaříme v osolené vodě se dvěma stroužky česneku a jednou cibulí doměkka. Pak ho necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
  2. Den předem namočené kroupy a fazole uvaříme každé zvlášť. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s kostičkami uzené krkovice.
  3. V míse smícháme uvařené kroupy, fazole, nakrájené skopové maso a orestované uzené maso s cibulí. Směs osolíme, opepříme, přidáme dva prolisované stroužky česneku, majoránku, dobře promícháme a přendáme do pekáčku. Šoulet zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté asi na 190 °C.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Znojemská hovězí pečeně

Skvělý recept na rodinný oběd.