Soljanka
Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.
Postup
- Z bramborového těsta v prášku a dvou lžic vody vymícháme husté těstíčko. Pomocí lžičky vytvarujeme nočky, vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky promícháme v misce s rozehřátým máslem a obalíme v sekané petrželce.
- Očištěné a omyté rybí maso rozdělíme na plátky, osolíme, poklademe snítkami čerstvého kopru a svineme. Rolky nakrájíme na širší kolečka, každý kousek propíchneme párátkem a v kastrůlku na páře povaříme asi 5 minut. Noky a rybí závitky uložíme na teplém místě, aby nevychladly.
- Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s bramborovými nočky, rybími závitky a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
317 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1326 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
18,6 g
21 %
19 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
15,4 g
24 %
23 %
-
Tuky
20,6 g
32 %
29 %
-
nasycené
7,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA