Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramborové nočky:

Postup

  1. Z bramborového těsta v prášku a dvou lžic vody vymícháme husté těstíčko. Pomocí lžičky vytvarujeme nočky, vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky promícháme v misce s rozehřátým máslem a obalíme v sekané petrželce.
  2. Očištěné a omyté rybí maso rozdělíme na plátky, osolíme, poklademe snítkami čerstvého kopru a svineme. Rolky nakrájíme na širší kolečka, každý kousek propíchneme párátkem a v kastrůlku na páře povaříme asi 5 minut. Noky a rybí závitky uložíme na teplém místě, aby nevychladly.
  3. Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s bramborovými nočky, rybími závitky a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1326 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    18,6 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    15,4 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    20,6 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.