Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramborové nočky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1326 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    18,6 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    15,4 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    20,6 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bramborového těsta v prášku a dvou lžic vody vymícháme husté těstíčko. Pomocí lžičky vytvarujeme nočky, vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky promícháme v misce s rozehřátým máslem a obalíme v sekané petrželce.
  2. Očištěné a omyté rybí maso rozdělíme na plátky, osolíme, poklademe snítkami čerstvého kopru a svineme. Rolky nakrájíme na širší kolečka, každý kousek propíchneme párátkem a v kastrůlku na páře povaříme asi 5 minut. Noky a rybí závitky uložíme na teplém místě, aby nevychladly.
  3. Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s bramborovými nočky, rybími závitky a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.