Ingredience
Postup
- Z bramborového těsta v prášku a dvou lžic vody vymícháme husté těstíčko. Pomocí lžičky vytvarujeme nočky, vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky promícháme v misce s rozehřátým máslem a obalíme v sekané petrželce.
- Očištěné a omyté rybí maso rozdělíme na plátky, osolíme, poklademe snítkami čerstvého kopru a svineme. Rolky nakrájíme na širší kolečka, každý kousek propíchneme párátkem a v kastrůlku na páře povaříme asi 5 minut. Noky a rybí závitky uložíme na teplém místě, aby nevychladly.
- Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s bramborovými nočky, rybími závitky a ozdobíme čerstvou petrželkou.