Smažené masové kuličky plněné mozzarellou
Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.
Postup
- Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku. Středy rozdrobíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 5 minut rozmočit.
- K namočenému pečivu přidáme jedno vejce, rozmělněné mleté maso a prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a pořádně rukou propracujeme, až bude směs hezky držet pohromadě.
- Připravíme misky na trojobal – s moukou, rozšlehanými zbylými vejci a strouhankou. Lžící odebíráme kousky masa, do středu vmáčkneme jednu minimozzarellu a vytvarujeme kuličku. Tu pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Vložíme kuličky a za mírného bublání je smažíme na středním plameni dozlatova, trvá to asi 5 minut, než se kuličky propečou. Usmažené je necháme okapat na ubrousku. Servírujeme horké s pestem a majonézou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
700 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2930 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
69,5 g
79 %
69 %
-
Vláknina
3,1 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
62,8 g
100 %
92 %
-
Tuky
18,2 g
28 %
26 %
-
nasycené
9,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA