Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

nehodnoceno

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku. Středy rozdrobíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 5 minut rozmočit.
  2. K namočenému pečivu přidáme jedno vejce, rozmělněné mleté maso a prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a pořádně rukou propracujeme, až bude směs hezky držet pohromadě.
  3. Připravíme misky na trojobal – s moukou, rozšlehanými zbylými vejci a strouhankou. Lžící odebíráme kousky masa, do středu vmáčkneme jednu minimozzarellu a vytvarujeme kuličku. Tu pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  4. V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Vložíme kuličky a za mírného bublání je smažíme na středním plameni dozlatova, trvá to asi 5 minut, než se kuličky propečou. Usmažené je necháme okapat na ubrousku. Servírujeme horké s pestem a majonézou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    700 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2930 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    69,5 g

    79 %

    69 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    62,8 g

    100 %

    92 %

  • Tuky

    18,2 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.