Smažená ryba v ovesných vločkách

Smaženou rybu zná každý. Proč nezkusit trochu jiný recept s ovesnými vločkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Hořčičná omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    385 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1611 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    23,1 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    33,1 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do misky dáme hořčici. Za stálého míchání přilijeme olivový olej a vývar. Omáčku dochutíme solí a kayenským pepřem a uložíme do ledničky vychladit.
  2. Vejce rozklepneme do misky. Trochu je osolíme a rozšleháme. V jiné misce promícháme mouku s ovesnými vločkami.
  3. Rybí filety očistíme. Osolíme je a opepříme. Nejprve je obalíme ve vajíčku, poté v ovesných vločkách.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej. Porce ryby na něm zvolna opečeme. Hotové je položíme na savý ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.