Slepičí polévka s tmavým chlebem

Není nic lepšího než silný vývar.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    646 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2702 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    58,1 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    30,8 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    29,6 g

    46 %

    42 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a orestujeme ji na másle dozlatova. Přidáme pokrájenou slaninu a jemně nakrájenou očištěnou kapustu. Přilijeme 500 ml vývaru a vše 15 minut podusíme.
  2. Na oleji opečeme na kostky nakrájený chléb. Polovinu ho rozdělíme do misek či talířů a zakryjeme ho vrstvou vařené kapusty. Navrch nasypeme zbylé chlebové kostičky. Vše zalijeme vařícím vývarem a dochutíme tymiánem. Podle chuti dosolíme. Troubu nahřejeme na 200 °C.
  3. Do polévky v miskách vklepneme po jednom vejci a dáme na tři minuty do předehřáté trouby zapéct. Polévku podáváme posypanou strouhaným parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.