Ingredience
Postup
- Mražené ovoce dáme do kastrůlku, přidáme cukr a podlijeme 50 ml vody, rozvaříme. Poté do směsi vlijeme škrob rozmíchaný v 50 ml vody a povaříme asi dvě minuty do zhoustnutí.
- Z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout. Mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, jogurt, olej, vykynutý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
- Po nakynutí těsto zlehka propracujeme, rozdělíme na dva díly a rozválíme na dva kulaté pláty o průměru 30 cm. Rozvar rozetřeme na jeden plát a přikryjeme druhým plátem těsta. Do středu položíme misku o průměru 10 cm a nožem těsto nakrájíme na 16 dílků tak, aby střed pod miskou zůstal nenakrojený. Poté jednotlivé dílky těsta 3 x protočíme. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat.