Sladká pizza

Už jste se přejedli slané pizzy? Máme pro vás řešení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Na ovocný rozvar:

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    106 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    443 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    18,6 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mražené ovoce dáme do kastrůlku, přidáme cukr a podlijeme 50 ml vody, rozvaříme. Poté do směsi vlijeme škrob rozmíchaný v 50 ml vody a povaříme asi dvě minuty do zhoustnutí.
  2. Z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout. Mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, jogurt, olej, vykynutý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
  3. Po nakynutí těsto zlehka propracujeme, rozdělíme na dva díly a rozválíme na dva kulaté pláty o průměru 30 cm. Rozvar rozetřeme na jeden plát a přikryjeme druhým plátem těsta. Do středu položíme misku o průměru 10 cm a nožem těsto nakrájíme na 16 dílků tak, aby střed pod miskou zůstal nenakrojený. Poté jednotlivé dílky těsta 3 x protočíme. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.