Skořicové šneky
Máte chuť na něco sladkého ke kávě? Vůně skořice, která zahalí celý byt při pečení těchto nadýchaných šneků, vám zaručeně zlepší den.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 90 min
bez kynutí a chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
258 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1079 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
30,3 g
34 %
30 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
6,0 g
10 %
9 %
-
Tuky
12,1 g
19 %
17 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a polovinou vlažného mléka. Přidáme 2 lžíce mouky a vymícháme kvásek. Necháme ho na teplém místě nakynout.
- Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme vanilkový a zbylý krupicový cukr, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko. Krátce propracujeme. Pak přidáme zchladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme pevné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
- Nakynulé těsto rozdělíme na 5 kusů, které rozválíme na prameny dlouhé cca 40 cm. Zploštíme je dlaní na výšku asi 0,5 cm a necháme 15 minut odpočinout.
- Na náplň smícháme rozpuštěné máslo se skořicí, cukrem a ořechy. Potřeme jí pruhy těsta a každý kus rozkrojíme napříč na 3 části. Dílky svineme do šneků a naskládáme je do zapékací nádoby vymazané tukem. Povrch potřeme rozpuštěným máslem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Necháme je vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.