Neděle 26. června 2022, svátek má Adriana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. června 2022 Adriana

Siven na grilu

Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro své kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Na zeleninu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1385 KCal

    63 %

    58 %

  • Energie

    5795 KJ

    63 %

    58 %

  • Sacharidy

    17,5 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    154,2 g

    245 %

    227 %

  • Tuky

    78,2 g

    120 %

    112 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme. Nasekáme rozmarýn a promícháme ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
  2. Ryby nechám v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, Pak je vyjmeme a poté grilujeme zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  3. Zeleninu si nakrájíme podle libosti a promícháme v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme na grilu dozlatova.
Autor: ,

Podobné recepty

Bylinkový bulgur se špenátem

Tento salát se svěžími bylinkami trochu připomíná tabouleh. Dejte si ho jako lehkou večeři nebo...

Kedlubnové řízky s bylinkovým dipem

Už jste někdy jedli řízky z kedlubny? Jestli ne, teď je ta pravá chvíle to zkusit.

Hovězí roládky na grilu

Grilované maso je skvělé. A grilované maso se zeleninou je ještě lepší.

Roštěnky na oreganu

Překvapivě rychlý a snadný oběd nadchne zejména milovníky pikantních chutí. Pokud budou u stolu...

Grilovaný flank steak s parmazánem

Nebojte se hodit hovězí steak na gril, nemáte co zkazit a výsledek vás nadchne.