Siven na grilu

Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro své kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Na zeleninu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1385 KCal

    63 %

    58 %

  • Energie

    5795 KJ

    63 %

    58 %

  • Sacharidy

    17,5 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    154,2 g

    245 %

    227 %

  • Tuky

    78,2 g

    120 %

    112 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme. Nasekáme rozmarýn a promícháme ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
  2. Ryby nechám v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, Pak je vyjmeme a poté grilujeme zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  3. Zeleninu si nakrájíme podle libosti a promícháme v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme na grilu dozlatova.
Autor: ,

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.