Siven na grilu
Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro své kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1385 KCal
63 %
58 %
-
Energie
5795 KJ
63 %
58 %
-
Sacharidy
17,5 g
20 %
17 %
-
Vláknina
6,9 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
154,2 g
245 %
227 %
-
Tuky
78,2 g
120 %
112 %
-
nasycené
17,4 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme. Nasekáme rozmarýn a promícháme ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
- Ryby nechám v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, Pak je vyjmeme a poté grilujeme zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
- Zeleninu si nakrájíme podle libosti a promícháme v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme na grilu dozlatova.