Neděle 9. května 2021, svátek má Ctibor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 9. května 2021 Ctibor

Siven na grilu

Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro své kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Na zeleninu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1385 KCal

    63 %

    58 %

  • Energie

    5795 KJ

    63 %

    58 %

  • Sacharidy

    17,5 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    154,2 g

    245 %

    227 %

  • Tuky

    78,2 g

    120 %

    112 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme. Nasekáme rozmarýn a promícháme ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
  2. Ryby nechám v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, Pak je vyjmeme a poté grilujeme zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  3. Zeleninu si nakrájíme podle libosti a promícháme v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme na grilu dozlatova.
Autor: ,

Podobné recepty

Krémové italské risotto podle Pavla Berkyho

Jestli chcete zažít Itálii bez pasů a letenek, vyzkoušejte risotto tak, jak ho připravil kuchař a...

Pikantní kuře s cizrnou a koriandrem

Vůně dálek a lahodná pikantní chuť, tak by se dal charakterizovat tento jednoduchý a přitom lahodný...

Chřestové makarony s citronem

Lehké, rychlé a navíc neskutečně dobré. Takové jsou makarony s chřestem.

Chřestové pesto

Recept na chřestové pesto ze zeleného českého chřestu připravila kuchařka Lenka Požárová.

Grilované steaky s ředkvičkovo-kukuřičným salátem

Také jste se tolik těšili na to, až si zase budeme užívat grilování? Steaky z hovězího roštěnce...

Zobrazit více