Siven na grilu

Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro své kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Na zeleninu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1385 KCal

    63 %

    58 %

  • Energie

    5795 KJ

    63 %

    58 %

  • Sacharidy

    17,5 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    154,2 g

    245 %

    227 %

  • Tuky

    78,2 g

    120 %

    112 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme. Nasekáme rozmarýn a promícháme ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
  2. Ryby nechám v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, Pak je vyjmeme a poté grilujeme zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  3. Zeleninu si nakrájíme podle libosti a promícháme v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme na grilu dozlatova.
Autor: ,

Podobné recepty

Slepice na paprice

Báječný oběd pro celou rodinu, jako od babičky.

Zapečené papriky s mletým masem

Zapečená zelenina s náplní z mletého masa je oblíbená nejen na Balkáně.

Grilovaná panenka

Okořeňte své grilování neokoukanými recepty.

Grilovaný hot dog

Vyzvedněte obyčejný hot dog o level výš.

Citronová kuřecí křídla

S tímto skvělým receptem zaručené zabodujete na každé grilovací party.