Ingredience
Postup
- Změklou heru vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme ušlehaný bílkový sníh a nakonec lehce vmícháme mouku. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, naplníme připraveným těstem a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.
- Na náplň vyšleháme heru s cukrem a kokosem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Čokoláda nesmí být příliš horká, aby krém nebyl řídký. Vychladlý korpus prokrojíme v polovině na dva stejné díly. Spodní díl potřeme malinovou marmeládou a pak připraveným krémem. Přiklopíme druhým dílem korpusu a necháme v lednici zatuhnout.
- Celý dort pak potáhneme čokoládovou polevou a okraje obalíme praženými mandlovými lupínky. Marcipánovou hmotu rozválíme a vykrojíme malá kolečka na ciferník a hodinové ručičky. Čokoládovou polevou napíšeme na kolečka hodiny. Rozdělíme je na dort a ručičky nastavíme do postavení za pět minut dvanáct.