Silvestrovský dort

Oslavte Silvestr společně s dortem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    508 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2125 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    52,4 g

    60 %

    52 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    30,0 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklou heru vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme ušlehaný bílkový sníh a nakonec lehce vmícháme mouku. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, naplníme připraveným těstem a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.
  2. Na náplň vyšleháme heru s cukrem a kokosem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Čokoláda nesmí být příliš horká, aby krém nebyl řídký. Vychladlý korpus prokrojíme v polovině na dva stejné díly. Spodní díl potřeme malinovou marmeládou a pak připraveným krémem. Přiklopíme druhým dílem korpusu a necháme v lednici zatuhnout.
  3. Celý dort pak potáhneme čokoládovou polevou a okraje obalíme praženými mandlovými lupínky. Marcipánovou hmotu rozválíme a vykrojíme malá kolečka na ciferník a hodinové ručičky. Čokoládovou polevou napíšeme na kolečka hodiny. Rozdělíme je na dort a ručičky nastavíme do postavení za pět minut dvanáct.
Autor:

Podobné recepty

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.