Sekaná v listovém těstě

Sekaná jak ji ještě možná neznáte.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným stroužkem česneku a 100 ml studené vody. Směs vytvarujeme do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, který vložíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Poté necháme maso vychladnout.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájený zbylý česnek a restujeme asi 1 minutu. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Poté špenát stáhneme z ohně, necháme ho mírně vychladnout a pak ho důkladně vymačkáme od přebytečné tekutiny.
  3. Listové těsto rozválíme na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřeme na něj špenát a k jednomu z delších okrajů položíme maso a opatrně přes něj přeložíme těsto. Okraje dobře spojíme, seřízneme a z přebytečných kousků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku.
  4. Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Maso v těstě necháme zchladnout a poté ho nakrájíme na plátky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    790 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3304 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    36,8 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    40,5 g

    64 %

    60 %

  • Tuky

    52,1 g

    80 %

    74 %

  • nasycené

    17,8 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.