Sekaná v listovém těstě

Sekaná jak ji ještě možná neznáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    790 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3304 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    36,8 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    40,5 g

    64 %

    60 %

  • Tuky

    52,1 g

    80 %

    74 %

  • nasycené

    17,8 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným stroužkem česneku a 100 ml studené vody. Směs vytvarujeme do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, který vložíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Poté necháme maso vychladnout.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájený zbylý česnek a restujeme asi 1 minutu. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Poté špenát stáhneme z ohně, necháme ho mírně vychladnout a pak ho důkladně vymačkáme od přebytečné tekutiny.
  3. Listové těsto rozválíme na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřeme na něj špenát a k jednomu z delších okrajů položíme maso a opatrně přes něj přeložíme těsto. Okraje dobře spojíme, seřízneme a z přebytečných kousků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku.
  4. Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Maso v těstě necháme zchladnout a poté ho nakrájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.