Ingredience
Postup
- Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným stroužkem česneku a 100 ml studené vody. Směs vytvarujeme do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, který vložíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Poté necháme maso vychladnout.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájený zbylý česnek a restujeme asi 1 minutu. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Poté špenát stáhneme z ohně, necháme ho mírně vychladnout a pak ho důkladně vymačkáme od přebytečné tekutiny.
- Listové těsto rozválíme na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřeme na něj špenát a k jednomu z delších okrajů položíme maso a opatrně přes něj přeložíme těsto. Okraje dobře spojíme, seřízneme a z přebytečných kousků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku.
- Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Maso v těstě necháme zchladnout a poté ho nakrájíme na plátky.