Salát z kuřecích jater

Zajímavé velikonoční jídlo, které stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    536 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2243 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    32,0 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    37,3 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra očistíme. Vložíme je do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme k nim pepř i bobkový list a vaříme je na mírném ohni 25-30 minut doměkka, přitom sbíráme pěnu. Uvařená játra vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Mrkev očistíme a uvaříme doměkka.
  3. Cibuli i česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na kostičky a opečeme na másle dozlatova. Česnek utřeme. Sterilované fazole necháme okapat a pak je smícháme s cibulí a česnekem. Játra, vejce i mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme je s majonézou k fazolím. Vše promícháme a salát dle chuti osolíme. Ozdobíme ho rajčátkem a bylinkou.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát kytice heřmánku

Ozdobte salát podle vaší fantazie.

Salát z hnědé rýže a fenyklu

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z červených brambor

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z nových brambor s libečkem a uzenou makrelou

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.