Salát z kuřecích jater
Zajímavé velikonoční jídlo, které stojí za vyzkoušení.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
536 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2243 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
32,0 g
36 %
32 %
-
Vláknina
10,7 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
37,3 g
59 %
55 %
-
Tuky
26,4 g
41 %
38 %
-
nasycené
5,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Játra očistíme. Vložíme je do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme k nim pepř i bobkový list a vaříme je na mírném ohni 25-30 minut doměkka, přitom sbíráme pěnu. Uvařená játra vyjmeme a necháme vychladnout.
- Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Mrkev očistíme a uvaříme doměkka.
- Cibuli i česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na kostičky a opečeme na másle dozlatova. Česnek utřeme. Sterilované fazole necháme okapat a pak je smícháme s cibulí a česnekem. Játra, vejce i mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme je s majonézou k fazolím. Vše promícháme a salát dle chuti osolíme. Ozdobíme ho rajčátkem a bylinkou.