Salát z grilované zeleniny
Nejlepší chuť zeleniny docílíte grilováním.
Postup
- Papriky omyjeme a ze všech stran ogriluje. Když se na nich začnou tvořit černé puchýře, zabalíme je do alobalu a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Lilek očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky plátky, které opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu.
- Bazalku opláchneme, lístky nasekáme najemno a smícháme s olejem. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
- Kousky paprik a plátky lilku rozdělíme na talíře a poklademe plátky česneku.
- Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme ochuceným olejem. K salátu můžeme přidat čerstvé lístky špenátu, polníčku apod. Podáváme s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
194 KCal
9 %
8 %
-
Energie
813 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
7,5 g
9 %
7 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
1,8 g
3 %
3 %
-
Tuky
16,9 g
26 %
24 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.