Salát z grilované zeleniny

Nejlepší chuť zeleniny docílíte grilováním.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    194 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    813 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    7 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    16,9 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky omyjeme a ze všech stran ogriluje. Když se na nich začnou tvořit černé puchýře, zabalíme je do alobalu a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Lilek očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky plátky, které opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu.
  2. Bazalku opláchneme, lístky nasekáme najemno a smícháme s olejem. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
  3. Kousky paprik a plátky lilku rozdělíme na talíře a poklademe plátky česneku.
  4. Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme ochuceným olejem. K salátu můžeme přidat čerstvé lístky špenátu, polníčku apod. Podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Quinoa s bylinkami

Zdravý salát s ořechy a parmazánem.

Palačinkový salát s vařeným jazykem

Salát z palačinek se tradičně připravuje na Vánoce v Rusku.

Rajčatový salát se žampiony

Doporučujeme podávat s francouzskou bagetou.