Salát Waldorf

Tento chuťově vyvážený salát byl poprvé připraven koncem 19. století v Hotelu Waldorf v New York City. Jeho sláva ovšem dodnes nijak neuvadla.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    311 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1303 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    14,7 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    21,8 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce promícháme majonézu se zakysanou smetanou. Přidáme citronovou šťávu a med. Dochutíme solí a pepřeme a dobře promícháme. Dresink necháme v lednici odležet.
  2. Listové saláty opereme a odstředíme, aby se zbavily přebytečné vody. Jablka i hrušku omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme a nakrájíme na poloviny. Řapíkatý celer oloupeme a nasekáme na drobno.
  3. Vlašské ořechy opečeme na suché pánvi dozlatova. Polovinu ořechů nasekáme nahrubo, druhou polovinu necháme vcelku.
  4. V míse promícháme listové saláty s jablky, hruškou, hroznovým vínem, celerem a nasekanými ořechy. Salát rozdělíme na talíře, dozdobíme celými ořechy a podáváme s připraveným dresinkem
Autor:

Podobné recepty

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.