Ingredience
Postup
- V misce promícháme majonézu se zakysanou smetanou. Přidáme citronovou šťávu a med. Dochutíme solí a pepřeme a dobře promícháme. Dresink necháme v lednici odležet.
- Listové saláty opereme a odstředíme, aby se zbavily přebytečné vody. Jablka i hrušku omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme a nakrájíme na poloviny. Řapíkatý celer oloupeme a nasekáme na drobno.
- Vlašské ořechy opečeme na suché pánvi dozlatova. Polovinu ořechů nasekáme nahrubo, druhou polovinu necháme vcelku.
- V míse promícháme listové saláty s jablky, hruškou, hroznovým vínem, celerem a nasekanými ořechy. Salát rozdělíme na talíře, dozdobíme celými ořechy a podáváme s připraveným dresinkem