Ingredience
Postup
- Z mouky, droždí, soli, změklého másla, cukru, 120 ml vody a piva vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Pak z těsta vytvoříme 8 válečků, vytvoříme preclíky a necháme kynout.
- V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s jedlou sodu. Preclíky postupně přendáme na naběračku, ponoříme asi na 2 vteřiny do vroucí vody a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Preclíky potřeme žloutkem, posypeme hrubou solí a pečeme při 230 °C 10 minut. Čtyři upečené preclíky a hotovou sekanou nakrájíme na menší kostky a opečeme v pánvi.
- Na zálivku smícháme hořčici, ocet, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a přidáme k nakrájené zelenině. Pak přidáme opečené preclíky, sekanou a podáváme s celými preclíky.