Salát se sekanou a preclíky

Ochutnejte salát inspirovaný německou kuchyní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Na preclíky:

Na salát:

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    800 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3347 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    85,5 g

    97 %

    86 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    33,1 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    34,2 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    9,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z mouky, droždí, soli, změklého másla, cukru, 120 ml vody a piva vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Pak z těsta vytvoříme 8 válečků, vytvoříme preclíky a necháme kynout.
  2. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s jedlou sodu. Preclíky postupně přendáme na naběračku, ponoříme asi na 2 vteřiny do vroucí vody a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Preclíky potřeme žloutkem, posypeme hrubou solí a pečeme při 230 °C 10 minut. Čtyři upečené preclíky a hotovou sekanou nakrájíme na menší kostky a opečeme v pánvi.
  4. Na zálivku smícháme hořčici, ocet, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a přidáme k nakrájené zelenině. Pak přidáme opečené preclíky, sekanou a podáváme s celými preclíky.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.