Sobota 8. května 2021, Den vítězství
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 8. května 2021 Den vítězství

Salát s parmskou šunkou a jahodami

Jednoduchý, rychlý a složený ze samých dobrých ingrediencí. Takový je tento salát s vůní léta a dovolených.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    480 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2008 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    24,4 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    30,6 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do sklenice s víčkem nalijeme olivový olej, šťávu z granátového jablka a citronu, plnotučnou hořčici, cukr a sůl. Sklenici pevně uzavřeme a ingredience protřepeme, dokud se všechny nespojí.
  2. Na talíře rozprostřeme stejnoměrně listy salátů, na ně rozmístíme plátky parmské šunky, rozpůlené jahody a nadrobený sýr feta. Posypeme praženými ořechy, pokapeme dresinkem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaný kozí sýr na salátu z červené řepy

Není lepší kombinace než pečená marinovaná řepa, grilovaný kozí sýr, rukola a medový dresink....

Salát s jahodami a čerstvým kozím sýrem

Báječná kombinace jahod, listového salátu, kozího sýra, opečených mandlí a medové zálivky vám na...

Jarní bramborový salát s mladým chřestem

Tento salát v sobě snoubí jednoduchost brambor a chřestu s rafinovaností dresinku z kešu, medu a...

Teplý těstovinový salát s fazolkami a tuňákem

Jednoduchý jako facka a dokonalý třeba k obědu, když máte chuť na rybku.

Jarní salát s pažitkovým dipem

Lehké saláty jsou absolutní tutovkou, na kterou jsme se celou zimu těšili. Podávat ho můžete s...

Zobrazit více