Ingredience
Postup
- Kuřátka omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme, případně vykostíme a osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky masa zvolna opékáme asi 8 minut nejprve kůží dolů. Jakmile je maso propečené do 3/4 své výšky, otočíme je a dopečeme dalších 5 minut. Vypneme sporák a necháme na pánvi ještě dojít.
- Parmazán nastrouháme nahrubo a na pečicí papír vytvoříme 4 kruhy o průměru asi 5 cm. Dáme do trouby vyhřáté na 190° C a pečeme přibližně 8 minut dozlatova. Ještě teplé placičky sejmeme z papíru a můžeme je podle své fantazie tvarovat (vlnky, kornoutky...).
- Metličkou rozšleháme v misce med s octem, solí a pepřem. Za stálého šlehání přidáváme olivový olej, jako když připravujeme majonézu.
- Všechnu zeleninu dobře omyjeme a necháme okapat. Saláty natrháme na menší sousta, ředkvičky rozčtvrtíme, promícháme dohromady a ochutíme dresinkem.
- Z okurky nakrájíme škrabkou na zeleninu dlouhé a široké plátky. Kruhovou formičku bez dna o průměru 10-12 cm položíme na talířek a vnitřek ráfku obložíme plátky okurek alespoň ve dvojí vrstvě. Dovnitř naplníme míchaný salát a ráfek pak opatrně odstraníme (prsty jedné ruky přidržujte okurkový lem, druhou rukou vytahujte kovovou formu nahoru). Salát rozdělíme do misek, nahoru přidáme kuřecí maso a parmazánovou křupinku.