Salát s jarním kuřátkem a parmazánovou křupinkou

Překvapte vašeho partnera luxusní jarní večeří.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1587 KCal

    72 %

    66 %

  • Energie

    6642 KJ

    72 %

    66 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    110,8 g

    176 %

    163 %

  • Tuky

    120,0 g

    185 %

    171 %

  • nasycené

    35,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřátka omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme, případně vykostíme a osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky masa zvolna opékáme asi 8 minut nejprve kůží dolů. Jakmile je maso propečené do 3/4 své výšky, otočíme je a dopečeme dalších 5 minut. Vypneme sporák a necháme na pánvi ještě dojít.
  2. Parmazán nastrouháme nahrubo a na pečicí papír vytvoříme 4 kruhy o průměru asi 5 cm. Dáme do trouby vyhřáté na 190° C a pečeme přibližně 8 minut dozlatova. Ještě teplé placičky sejmeme z papíru a můžeme je podle své fantazie tvarovat (vlnky, kornoutky...).
  3. Metličkou rozšleháme v misce med s octem, solí a pepřem. Za stálého šlehání přidáváme olivový olej, jako když připravujeme majonézu.
  4. Všechnu zeleninu dobře omyjeme a necháme okapat. Saláty natrháme na menší sousta, ředkvičky rozčtvrtíme, promícháme dohromady a ochutíme dresinkem.
  5. Z okurky nakrájíme škrabkou na zeleninu dlouhé a široké plátky. Kruhovou formičku bez dna o průměru 10-12 cm položíme na talířek a vnitřek ráfku obložíme plátky okurek alespoň ve dvojí vrstvě. Dovnitř naplníme míchaný salát a ráfek pak opatrně odstraníme (prsty jedné ruky přidržujte okurkový lem, druhou rukou vytahujte kovovou formu nahoru). Salát rozdělíme do misek, nahoru přidáme kuřecí maso a parmazánovou křupinku.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.