Rybí pánev s mušlemi

Věděli jste, že ryby i mořské plody jsou důležitým zdrojem omega-3 mastných kyselin?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    484 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2024 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    17,0 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    45,2 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli, česnek a mrkev nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji. Vlijeme bílé víno, jednu až dvě minuty povaříme, pak přidáme rajčata, všechno koření, 200 ml vody, rozdrobíme bujon a vaříme 5 minut.
  2. Přidáme dobře očištěné mušle, opatrně je zamícháme do vývaru a počkáme, až se všechny otevřou (lze použít i vařené, ty jsou už otevřené, nebo mražené bez skořápek). Neotevřené odstraníme.
  3. Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Lehce posypeme kořením, naskládáme je do pánve na omáčku s mušlemi a na mírném plameni ještě 5-8 minut povaříme, až je maso hotové. Osolíme je a opepříme. Na ozdobení můžete použít rozmarýn.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.