Rybí pánev s mušlemi
Věděli jste, že ryby i mořské plody jsou důležitým zdrojem omega-3 mastných kyselin?
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
484 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2024 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
17,0 g
19 %
17 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
45,2 g
72 %
67 %
-
Tuky
21,5 g
33 %
31 %
-
nasycené
3,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli, česnek a mrkev nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji. Vlijeme bílé víno, jednu až dvě minuty povaříme, pak přidáme rajčata, všechno koření, 200 ml vody, rozdrobíme bujon a vaříme 5 minut.
- Přidáme dobře očištěné mušle, opatrně je zamícháme do vývaru a počkáme, až se všechny otevřou (lze použít i vařené, ty jsou už otevřené, nebo mražené bez skořápek). Neotevřené odstraníme.
- Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Lehce posypeme kořením, naskládáme je do pánve na omáčku s mušlemi a na mírném plameni ještě 5-8 minut povaříme, až je maso hotové. Osolíme je a opepříme. Na ozdobení můžete použít rozmarýn.