Rybí kotlík
Ať už jste byli v létě u moře, nebo ne, tento báječný středomořský recept vás aspoň na okamžik přenese do slunečných dálek. Doporučujeme zapíjet bílý vínem.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
460 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1923 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
12,3 g
14 %
12 %
-
Vláknina
22,3 g
74 %
74 %
-
Bílkoviny
42,7 g
68 %
63 %
-
Tuky
20,3 g
31 %
29 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájený očištěný celer, mrkev a fenykl a najemno posekaný oloupaný česnek. Na mírném plameni opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
- Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a pokrájíme na menší kusy. Zeleninu přidáme společně s rajským protlakem a tymiánem do kastrolu, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Krátce povaříme, přilijeme cca 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 15 minut, aby se rajčata rozvařila. Směs osolíme a opepříme.
- Filety nakrájíme na větší kousky přibližně o velikosti sousta. Ztlumíme var, do kastrolu přidáme připravené maso a vaříme dalších asi 5 minut doměkka. Poté přidáme krevety a společně prohřejeme. Kotlík dozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme například s rozpečenou ciabattou.