Rybí kotlík

Ať už jste byli v létě u moře, nebo ne, tento báječný středomořský recept vás aspoň na okamžik přenese do slunečných dálek. Doporučujeme zapíjet bílý vínem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1923 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    22,3 g

    74 %

    74 %

  • Bílkoviny

    42,7 g

    68 %

    63 %

  • Tuky

    20,3 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájený očištěný celer, mrkev a fenykl a najemno posekaný oloupaný česnek. Na mírném plameni opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
  2. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a pokrájíme na menší kusy. Zeleninu přidáme společně s rajským protlakem a tymiánem do kastrolu, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Krátce povaříme, přilijeme cca 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 15 minut, aby se rajčata rozvařila. Směs osolíme a opepříme.
  3. Filety nakrájíme na větší kousky přibližně o velikosti sousta. Ztlumíme var, do kastrolu přidáme připravené maso a vaříme dalších asi 5 minut doměkka. Poté přidáme krevety a společně prohřejeme. Kotlík dozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme například s rozpečenou ciabattou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.