Růžičková lízátka

Těmito růžičkovými lízátky můžete překvapit vaši přítelkyni na Valentýna.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nepečená hmota:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    177 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    741 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    20,7 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piškoty rozmixujeme najemno. Vsypeme je do mísy a dobře promícháme s rumem. Přidáme máslo, rozpuštěnou čokoládu, podle chuti moučkový cukr a vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme chvíli odležet.
  2. Z hmoty vyválíme menší válečky a nakrájíme je na stejně velké kousky. Poté z nich vymodelujeme malé kužely. Modelovací hmotu (gum pastu) propracujeme a část obarvíme žlutou, část červenou a nejmenší část zelenou potravinářskou barvou.
  3. Žlutě obarvenou hmotu rozválíme mezi dvěma podložkami na tenký plát. Vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Každé kolečko pak na okrajích ztenčíme pomocí lžičky. Kužely nejdříve obalíme jedním plátkem. Pak kolečka po jednom připevňujeme a tvoříme okvětní lístky.
  4. Stejně postupujeme i s červeně obarvenou hmotou. Zelenou hmotu rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj tvar hvězdiček, které připevníme zespodu na květ růže, a tím vytvoříme lístky. Hotové růžičky napíchneme na špejle a necháme je zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.