Rostbíf s pepřovou krustou

Rostbífem nepohrdne žádný milovník masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1739 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    4,8 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    40,6 g

    64 %

    60 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do horní části masa uděláme jemné zářezy a celé maso potřeme směsí hořčice, worchesteru, papriky a soli. Po povrchu maso posypeme směsí pepřů a necháme asi hodinu odležet.
  2. Maso zprudka opečeme, přendáme do pekáčku a pečeme při 130 °C asi 30 minut.
  3. Hotové maso vyndáme z trouby a necháme alespoň 15 minut tzv. dojít, aby při porcování nevyteklo moc šťávy. Podáváme se zelenou bramborovu kaší, kterou připravíme rozmixováním uvařených brambor se svařenými kolečky zelené pórkové natě.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.