Rizoto z trouby s hráškem a uzenou makrelou

Rizoto se dá péct i v troubě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2345 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    34,1 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    21,3 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    14,1 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a dáme do pekáčku s pěti lžícemi olivového oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 10 minut.
  2. Pak přidáme rýži, zamícháme a dalších pět minut restujeme v troubě. Vše zalijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a pečeme za občasného míchání asi 30 minut při stejné teplotě.
  3. Vmícháme hrášek a zakysanou smetanu, navrch položíme kousky ryby zbavené kostí a dopečeme ještě asi 5 minut.
  4. Hotové rizoto zjemníme máslem a podáváme posypané nasekaným koprem a nastrouhaným parmezánem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.