Ricottové toasty s ořechy a sirupem

Možná ani nevěříte, že základní surovinou pro přípravu této svačinky je toustový chléb. Ricotta a další ingredience ho promění v božskou manu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    253 KCal

    11 %

    11 %

  • Energie

    1057 KJ

    11 %

    11 %

  • Sacharidy

    22,8 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    14,3 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z toastů vykrojíme kolečka. Brusinky namočíme do většiny pomerančové šťávy. Pekanové ořechy opečeme nasucho na rozehřáté pánvi a poté na ní opečeme i toasty dozlatova.
  2. Ricottu rozmícháme s polovinou javorového sirupu, zbylou šťávou a nastrouhanou kůrou. Přidáme polovinu nakrájených ořechů, zakapeme olejem, osolíme a opepříme.
  3. Z poloviny pomeranče nakrájíme osm stejných měsíčků. Toasty natřeme ricottovým krémem a posypeme namočenými brusinkami. Toasty přendáme na talíře.
  4. Ozdobíme je pomerančem, snítkou levandule, posypeme zbytkem pekanových ořechů, pokapeme zbylým javorovým sirupem, přidáme lístky máty a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Pomazánka z červené řepy s karamelizovanými ořechy

Lahodná pomazánka, snadná na přípravu.

Quiche s květákem a uzeným masem

Quiche je vydatná svačinka, která pochází z Francie.

Pomazánka z kuřecího masa

Lahodná pomazánka, snadná na přípravu.

Pomazánka z rybiček v tomatě

Připravte pro návštěvu rybičkové jednohubky.

Pomazánka z vajec a kopru

Zdravá svačina, která vás zasytí.