Ricottové toasty s ořechy a sirupem
Možná ani nevěříte, že základní surovinou pro přípravu této svačinky je toustový chléb. Ricotta a další ingredience ho promění v božskou manu.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
253 KCal
11 %
11 %
-
Energie
1057 KJ
11 %
11 %
-
Sacharidy
22,8 g
26 %
23 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
7,4 g
12 %
11 %
-
Tuky
14,3 g
22 %
20 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z toastů vykrojíme kolečka. Brusinky namočíme do většiny pomerančové šťávy. Pekanové ořechy opečeme nasucho na rozehřáté pánvi a poté na ní opečeme i toasty dozlatova.
- Ricottu rozmícháme s polovinou javorového sirupu, zbylou šťávou a nastrouhanou kůrou. Přidáme polovinu nakrájených ořechů, zakapeme olejem, osolíme a opepříme.
- Z poloviny pomeranče nakrájíme osm stejných měsíčků. Toasty natřeme ricottovým krémem a posypeme namočenými brusinkami. Toasty přendáme na talíře.
- Ozdobíme je pomerančem, snítkou levandule, posypeme zbytkem pekanových ořechů, pokapeme zbylým javorovým sirupem, přidáme lístky máty a podáváme.