Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme společné s kakaem do mísy a promícháme se skořicí. Vejce vyšleháme s cukrem a se solí do husté pěny, do které pak opatrně zamícháme olej, nakonec po částech zapracujeme sypkou směs a likér.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a odstraníme pečicí papír.
- Mléko vlijeme do kastrůlku a promícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Za stálého míchání povaříme 3 minuty. Odstavíme, přidáme likér a promícháváme do vychladnutí. Nakonec přidáme lehce povolené máslo a vyšleháme do hladkého krému.
- Piškotový plát rozkrojíme podél delší strany plechu na poloviny. Jeden korpus potřeme polovinou krému a doprostřed vmáčkneme vždy dva cukrářské piškoty vedle sebe namočené v kávě s rumem. Na ně rozetřeme zbylý krém a přiklopíme druhým dílem korpusu. Necháme odležet v chladu alespoň 60 minut.
- Moučník rozkrájíme na kousky a před podáváním můžeme lehce posypat cukrem.