Ředkvičkový salát s rukolou a vejcem

Je čas dát si salát! Ať už ho budete podávat k masu, nebo jen tak s pečivem, určitě vám bude chutnat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    999 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    11,5 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    18,8 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme zchladnout. Pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Ředkvičky a okurku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu propláchneme vodou a necháme okapat.
  3. V míse smícháme olivový olej, cottage, hořčici, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Do dresinku přidáme očištěnou zeleninu a překrájené vejce.
  4. Vše opatrně promícháme a rozdělíme na talíře. Hotový salát podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.