Ředkvičkový salát s rukolou a vejcem
Je čas dát si salát! Ať už ho budete podávat k masu, nebo jen tak s pečivem, určitě vám bude chutnat.
Vaření 25 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
239 KCal
11 %
10 %
-
Energie
999 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
4,6 g
5 %
5 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
11,5 g
18 %
17 %
-
Tuky
18,8 g
29 %
27 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo a necháme zchladnout. Pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Ředkvičky a okurku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu propláchneme vodou a necháme okapat.
- V míse smícháme olivový olej, cottage, hořčici, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Do dresinku přidáme očištěnou zeleninu a překrájené vejce.
- Vše opatrně promícháme a rozdělíme na talíře. Hotový salát podáváme s pečivem.