Rajčatovo-cizrnové kari

Kari koření se nejvíce používá v indické kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    400 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1674 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    26,8 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, česnek rozdrtíme, rajčátka rozpůlíme a koriandr nasekáme nahrubo. Konzervu cizrny scedíme a propláchneme.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli doměkka, po 5 minutách vmícháme česnek, koření a necháme 1 minutu rozvonět. Přilijeme rajčata, promícháme a pozvolna vaříme asi 10 minut.
  3. Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Na závěr vmícháme cizrnu, rajčátta, chilli papričky a prohřejeme.
  4. Hotové kari posypeme čerstvý koriandrem, kešu oříšky a sezamovými semínky. Jako přílohu můžeme přidat například rýži.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.