Ingredience
Postup
- Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, česnek rozdrtíme, rajčátka rozpůlíme a koriandr nasekáme nahrubo. Konzervu cizrny scedíme a propláchneme.
- Na rozpáleném oleji opečeme cibuli doměkka, po 5 minutách vmícháme česnek, koření a necháme 1 minutu rozvonět. Přilijeme rajčata, promícháme a pozvolna vaříme asi 10 minut.
- Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Na závěr vmícháme cizrnu, rajčátta, chilli papričky a prohřejeme.
- Hotové kari posypeme čerstvý koriandrem, kešu oříšky a sezamovými semínky. Jako přílohu můžeme přidat například rýži.